Γιατί να δώσω κουρκουμά στον σκύλο μου

Είναι κίτρινο, με γήινο άρωμα και θαυματουργό!
Αυτό το καρύκευμα, προερχόμενο από το φυτό Curcuma longa, που καλλιεργείται στη Νοτιοανατολική Ασία, θεωρείται σύμμαχος του ανοσοποιητικού με πολλά δραστικά στοιχεία. Το σημαντικότερο αυτών είναι η ανοιχτόχρωμη κίτρινη κουρκουμίνη. Γιατί να δώσω κουρκουμά στον σκύλο μου; Οι ευεργετικές της ιδιότητες συμβάλλουν στην καλή υγεία όχι μόνο των ανθρώπων, αλλά και των μικρών μας φίλων!

Ας δούμε τα κυριότερα οφέλη για τους σκύλους:

  • Κουρκουμίνη:  Ένα φυσικό φάρμακο! Αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις, αντιμικροβιακές, αντιμυκητιακές, αντικαρκινικές ιδιότητες! Πάρα πολλές επιστημονικές μελέτες στηρίζουν τις ιδιότητες αυτές, καθώς και τη συμβολή τους στην καταπολέμηση της αρθρίτιδας, του διαβήτη, του καρκίνου, των γαστρεντερικών προβλημάτων και άλλων παθήσεων του ήπατος.
  • Σίδηρος: βοηθά το σώμα των σκύλων μας να παράγει την αιμοσφαιρίνη, απαραίτητη για υγιή ερυθρά αιμοσφαίρια. Έχει σημαντικό ρόλο σε πολλές λειτουργίες των ενζύμων, αφού ουσιαστικά το σώμα τους δεν λειτουργεί χωρίς αυτόν!
  • Χολίνη: Μια θρεπτική ουσία, που αποτελεί μέρος της μεμβράνης που περιβάλλει τα κύτταρα. Συμμετέχει στην παραγωγή χημικών ουσιών για τα νεύρα που είναι απαραίτητα για τη φυσιολογική λειτουργία του εγκεφάλου.
  • Μαγγάνιο:  Ένα απαραίτητο ιχνοστοιχείο, το οποίο έχει σημαντικό ρόλο στην παραγωγή ενέργειας, βοηθώντας στο μεταβολισμό των πρωτεϊνών και των υδατανθράκων και στην παραγωγή λιπαρών οξέων. Συμβάλλει στη ρύθμιση του σακχάρου καθώς και στη καλή λειτουργία των οστών.
  • Το Κάλιο είναι το στοιχείο που το σπανάκι περιλαμβάνει σε πληθώρα! Βοηθάει σε πολλές λειτουργίες, όπως στα υγρά του, τα νεύρα του και τους καρδιακούς μύες! Είναι εξαιρετικά ευεργετικό για μια υγιή καθημερινότητα!

Προσοχή!

Υπάρχει συγκεκριμένη συνιστώμενη ποσότητα ανά κιλό σωματικού βάρους, καθώς το μπαχαρικό αυτό μπορεί να ανεβάσει τη θερμοκρασία του σώματος των σκύλων. Σε περίπτωση που παρατηρήσεις τον σκύλο σου να ψάχνει δροσερό μέρος, ελάττωσε την ποσότητα που του δίνεις. Ο κουρκουμάς βρίσκεται στις συνταγές wooChicken & wooFish.
Ξεκίνα σήμερα με το woofresh πλάνο σου και δες τον σκύλο σου να τρελαίνεται με την τέλεια μυρωδιά του!

Το woofresh δεν είναι άλλη μια σκυλοτροφή μαζικής παραγωγής, αλλά φρέσκο φαγητό, φτιαγμένο με αγάπη, πλούσιο σε όλα τα απαραίτητα συστατικά που θα δώσουν στον μικρό σου φίλο τα πιο γερά θεμέλια για μια ξέγνοιαστη, υγιή και μακροχρόνια ζωή!

Τσέκαρε τώρα στο blog μας όλα τα υπόλοιπα φρέσκα συστατικά και λαχανικά καθώς και τα οφέλη τους, ιδανικά για τη διατροφή του σκύλου σου!

Προηγούμενο άρθρο
Μπορεί ο σκύλος μου να φάει σπανάκι;
Επόμενο άρθρο
Τα μοναδικά πλεονεκτήματα της διατροφής με κοτόπουλο στον σκύλο σας
Μενού
%d