Μπορεί ο σκύλος μου να φάει σπανάκι;

Μάθε γιατί ο σκύλος σου μπορεί να φάει σπανάκι και πώς μπορείς να το προσθέσεις στη διατροφή του.

Όλοι μας, από μικρά παιδιά, έχουμε δει τον Ποπάυ να καταναλώνει μαζικές ποσότητες αυτού του λαχανικού και να γίνεται παντοδύναμος! Μήπως το σπανάκι κρύβει κάποιο μυστικό που μπορεί να ωφελήσει και τη δύναμη του σκύλου σου; Ακριβώς! Και όχι μόνο, διότι αποτελεί πηγή πολλών βιταμινών και μετάλλων, απαραίτητων για την καλή υγεία και των μικρών μας τετράποδων.

 

woofresh_σπανάκι

Θρεπτικές ουσίες και οφέλη:

  • Φολικό οξύ, μια μορφή βιταμίνης Β, απαραίτητη για την ανάπτυξη του σκύλου σου αλλα και για αστείρευτη ενέργεια. Συνεισφέρει σε πολλές διαδικασίες, απο τη σύνθεση του DNA μέχρι και τη παραγωγή αιμοπεταλίων!
  • Πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, που αποτελούν πολύ σημαντικό κομμάτι των συνταγών μας, με κύρια την αντιοξειδωτική ουσία Λουτεΐνη. Τα αντιοξειδωτικά συνεισφερουν με πολλούς τρόπους στο ανοσοποιητικό σύστημα του σκύλου σου: μπουστάρουν τον μεταβολισμό του και βοηθούν στην υγεία του εγκεφάλου του.
  • Η βιταμίνη Α στο σπανάκι είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της καλής όρασης του σκύλου, αλλά και για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού του συστήματος.
  • Το Μαγνήσιο, ένα συστατικό κλειδί για την ενδυνάμωση και την όρεξη για παιχνίδι, διαθέτει όλα τα απαραίτητα στοιχεία για τη παραγωγή της ενέργειας που χρειάζεται ο σκύλος σου.
  • Το Κάλιο είναι το στοιχείο που το σπανάκι περιλαμβάνει σε πληθώρα! Βοηθάει σε πολλές λειτουργίες, όπως στα υγρά του, τα νεύρα του και τους καρδιακούς μύες! Είναι εξαιρετικά ευεργετικό για μια υγιή καθημερινότητα!

Τώρα ξέρεις γιατί το σπανάκι αποτελεί βασικό συστατικό σε όλες μας τις συνταγές!

Γιατί το woofresh δεν είναι άλλη μια σκυλοτροφή μαζικής παραγωγής, αλλά φρέσκο φαγητό, φτιαγμένο με αγάπη, πλούσιο σε όλα τα απαραίτητα συστατικά που θα δώσουν στον μικρό σου φίλο τα πιο γερά θεμέλια για μια ξέγνοιαστη, υγιή και μακροχρόνια ζωή!

Τσέκαρε τώρα στο blog μας όλα τα υπόλοιπα φρέσκα συστατικά και λαχανικά καθώς και τα οφέλη τους, ιδανικά για τη διατροφή του σκύλου σου!

Προηγούμενο άρθρο
5 οφέλη του φρέσκου φαγητού
Επόμενο άρθρο
Γιατί να δώσω κουρκουμά στον σκύλο μου
Μενού