Μπορώ να ταΐσω ρύζι τον σκύλο μου;

Ο σκύλος σου σαφώς και μπορεί να φάει και να επωφεληθεί από αυτό το θρεπτικό σιτηρό.
Μπορείς να θυμηθείς κάθε φορά που ο σκύλος σου έχει στομαχικές διαταραχές, τον κτηνίατρο να σε προτρέπει να του δώσεις λευκό ρύζι;
Αυτό όντως συμβαίνει, διότι το ρύζι είναι ένας παντοδύναμος σύμμαχος στην προστασία του εντέρου και τα κακάκια 💩  γίνονται ευκολότερη εμπειρία όταν έχουμε πεπτικά προβλήματα. Μπορώ να ταΐσω ρύζι τον σκύλο μου; 

καστανό ρύζι woofresh Τί πρέπει να ξέρεις για το ρύζι

Το καστανό ρύζι που χρησιμοποιούμε στις συνταγές woofresh είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και θεωρείται καλύτερη πηγή από το άσπρο ρύζι, που είναι και αυτό μία επιλογή αλλά χαμηλότερης θρεπτικής αξίας.
Ας μαγειρέψουμε και τα δύο, λοιπόν, ώστε κάνουμε τη σύγκριση με αριθμούς και δεδομένα:

⅓ της κούπας μαγειρεμένο καστανό ρύζι αποφέρει 80 θερμίδες, ενώ το αντίστοιχο λευκό αποφέρει 10 θερμίδες λιγότερες. Επιπλέον, το καστανό ρύζι που προσθέτουμε στη συνταγή wooChicken και wooFish προσφέρει περισσότερη πρωτεΐνη, φυτικές ίνες και υδατάνθρακα και ως αποτέλεσμα έχουμε ένα πλήρες και ισορροπημένο γεύμα. Και το καλύτερο απ’όλα;
Δεν περιέχει χοληστερόλη! 🙌🏽

καστανό ρύζι woofresh Τελικά να επιλέξω λευκό ή καστανό;

Δεν είναι το ίδιο;

Η απάντηση είναι όχι. Σε ορισμένες ιδιαίτερες περιπτώσεις, όπως είναι οι σκύλοι με διαβήτη, θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί με την κατανάλωση λευκού ρυζιού, καθώς έχει υψηλότερο γλυκαιμικό δείκτη απο το καστανό, κάτι που οδηγεί σε απότομη αύξηση των επιπέδων ζαχάρου. Αν λοιπόν έχεις σκύλο με διαβήτη, πάντα να συμβουλεύεσαι τον κτηνίατρό σου και εκείνος θα σε καθοδηγήσει σωστά, προκειμένου να συμπεριλάβεις το ρύζι στη διατροφή του.

καστανό ρύζι woofresh Τα καλύτερα tips:

Προκειμένου να αποφύγεις προβλήματα όπως το ανεπιθύμητο βάρος, δώσε ρύζι στο σκύλο σου αλλά με φειδώ. Το θερμιδικό του φορτίο και η περιεκτικότητά του σε υδατάνθρακα, αν δεν καταναλωθεί σωστά, μπορούν να αυξήσουν το βάρος του φίλου μας, κάτι που δεν θέλουμε! Σωστά;

Ο καλύτερος τρόπος να σιγουρευτείς ότι ο σκυλάκος σου επωφελείται πλήρως από όσα προσφέρει το ρύζι, είναι να το μαγειρεύεις πολύ καλά και να μην προσθέτεις αλάτι, καρυκεύματα, βούτυρο ή λάδια (κράτα το καυτερό τηγανητό ρύζι για σένα!).

Αν ο σκύλος σου είναι μικρού μεγέθους, μία ή δύο κουταλιές της σούπας ρυζιού στον ατμό είναι αρκετά. Για μεγαλύτερου μεγέθους σκύλους, ¼ της κούπας ρύζι μπορεί άνετα να ενσωματωθεί στη διατροφή του.
Ωστόσο, να θυμάσαι πάντα ότι καλύτερα να ξεκινάς με μικρότερες ποσότητες και σταδιακά να τις αυξάνεις αν χρειάζεται και επιπλέον, μπορείς να αναμιγνύεις το ρύζι με στήθος κοτόπουλο, σε περίπτωση που υπάρχει κάποιο στομαχικό πρόβλημα.

Εμείς στο woofresh πάντα ενθαρρύνουμε τους σκυλογονείς να συμβουλεύονται τους κτηνιάτρους τους σε οποιαδήποτε διατροφική αλλαγή, οι οποίοι γνωρίζουν καλύτερα το ιστορικό του σκύλου, την κατάσταση υγείας του, το ιδανικό του βάρος και όλες τις απαραίτητες παραμέτρους.

Γιατί το woofresh δεν είναι άλλη μια σκυλοτροφή μαζικής παραγωγής, αλλά φρέσκο φαγητό, φτιαγμένο με αγάπη, πλούσιο σε όλα τα απαραίτητα συστατικά που θα δώσουν στον μικρό σου φίλο τα πιο γερά θεμέλια για μια ξέγνοιαστη, υγιή και μακροχρόνια ζωή!

Τσέκαρε τώρα στο blog μας όλα τα υπόλοιπα φρέσκα συστατικά και λαχανικά καθώς και τα οφέλη τους, ιδανικά για τη διατροφή του σκύλου σου!

 

Προηγούμενο άρθρο
Πώς το καρότο βοηθάει τον σκύλο σου
Επόμενο άρθρο
5 οφέλη του φρέσκου φαγητού
Μενού