Πως να δημιουργήσεις μια ρουτίνα γευμάτων

Η ρουτίνα είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο στη ζωή των σκύλων μας.
Το να έχουν προγραμματισμένα τα γεύματά τους σε συγκεκριμένη ώρα, τους δίνει το αίσθημα της ασφάλειας και της σιγουριάς στην καθημερινότητά τους. Αυτό μπορεί να είναι πολύ χρήσιμο εάν κάποιος άλλος φροντίζει το κατοικίδιό σου, ενώ εσύ λείπεις από το σπίτι για μεγάλο χρονικό διάστημα. Πως να δημιουργήσεις μια ρουτίνα γευμάτων;

Ο σκύλος, σε αντίθεση πολλές φορές με τον άνθρωπο, ανακουφίζεται από τη ρουτίνα.
Τα σκυλιά μετά το γεύμα τους θέλουν, συνήθως, να κάνουν την ανάγκη τους. Ειδικά στα κουτάβια, η ανάγκη έρχεται 15-20 λεπτά μετά το γεύμα. Προγραμματίζοντας, λοιπόν, σε συγκεκριμένη ώρα τα γεύματά τους, γεννιέται σιγά σιγά η συνήθεια και γίνεται ευκολότερη η διαδικασία εκπαίδευσης τους. 💩 

Πόσο συχνά πρέπει να τρώει ο σκύλος μου;

Ανάλογα το μέγεθος, τη ράτσα, την ηλικία και την κατάσταση υγείας του, κάθε σκύλος έχει το πρόγραμμά του με το φαγητό. Αυτό μπορεί να κυμαίνεται μεταξύ 1-2 φορών την ημέρα, ή και περισσότερων, όπως για παράδειγμα σε περίπτωση προβλημάτων στα νεφρά, το έντερο ή το συκώτι, πάντα σαφώς με την καθοδήγηση του κτηνιάτρου.

Ειδικά τα κουτάβια χρειάζονται τροφή συνήθως 3 φορές την ημέρα, προκειμένου να αναπτυχθούν σωστά. Ωστόσο, στην περίπτωση που λαμβάνουν κάποια φαρμακευτική αγωγή, απαραίτητη είναι η συμβουλή του κτηνιάτρου για τη συχνότητα των γευμάτων τους.

Το γνωρίζεις πως ένας λόγος που ο σκύλος σου έχει ναυτία ή παλινδρόμηση μπορεί να είναι η συχνότητα του φαγητού; Αυτό γιατί αν μείνει νηστικός πάνω από 12 ώρες, το στομαχάκι του γίνεται υπερόξινο. Αν ισχύει κάτι τέτοιο, ξεκίνα να χωρίζεις τα γεύματα του στα 2 μέσα στη διάρκεια της ημέρας.

Pro tip!

Όσες φορές και αν έχεις επιλέξει να ταΐζεις τον σκύλο σου, φρόντισε να του δίνεις πάντα τη συνιστώμενη μερίδα ανα ημέρα, για να διατηρείται υγιής και να έχει ευεξία!

Ένας εύκολος και αποδοτικός τρόπος είναι να επιλέξεις μια ρουτίνα και να δεσμευτείς ότι θα την τηρείς πιστά σε καθημερινή βάση. Διάλεξε, λοιπόν, συγκεκριμένες ώρες γεύματος, τοποθέτησε το μπολ σερβιρίσματος στην ίδια θέση και τέλος, οργάνωσε τις βόλτες περίπου τις ίδιες ώρες. Ο σκύλος σου δεν θα αργήσει να προσαρμοστεί και να του γίνει συνήθεια!

Μην αφήνεις το φαγητό στο μπολ για πολλή ώρα. Αν ο σκύλος σου δεν τρώει κατευθείαν μετά το σερβίρισμα, μετά από 15 λεπτά μάζεψε το μπολ και σέρβιρε το ξανά μερικές ώρες αργότερα. 

Το woofresh δεν είναι άλλη μια σκυλοτροφή μαζικής παραγωγής, αλλά φρέσκο φαγητό, φτιαγμένο με αγάπη, πλούσιο σε όλα τα απαραίτητα συστατικά που θα δώσουν στον μικρό σου φίλο τα πιο γερά θεμέλια για μια ξέγνοιαστη, υγιή και μακροχρόνια ζωή!

Τσέκαρε τώρα στο blog μας όλα τα υπόλοιπα φρέσκα συστατικά και λαχανικά καθώς και τα οφέλη τους, ιδανικά για τη διατροφή του σκύλου σου!

Επόμενο άρθρο
Πώς το καρότο βοηθάει τον σκύλο σου
Μενού