Το Ιχθυέλαιο μπορεί να βελτιώσει το ανοσοποιητικό!

Πρόσφατες έρευνες από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν δείχνουν ότι το ιχθυέλαιο μπορεί να βοηθήσει όσους έχουν ορισμένα ιατρικά προβλήματα ενισχύοντας το ανοσοποιητικό τους.
Πιστεύεται ότι τα λιπαρά οξέα στο ιχθυέλαιο μπορούν να μειώσουν αποτελεσματικά μια φλεγμονή.

 

Αυτό είναι αρκετά σημαντικό, σύμφωνα με την ερευνήτρια του MSU Jenifer Fenton, επειδή η φλεγμονή παίζει ρόλο σε αυτοάνοσες ασθένειες όπως η κοιλιοκάκη, η ρευματοειδής αρθρίτιδα και άλλες όπου το ανοσοποιητικό σύστημα καταστρέφει υγιή κύτταρα στο σώμα.

Ωστόσο, δεδομένου ότι η φλεγμονή είναι σύμπτωμα ενός ενεργού ανοσοποιητικού συστήματος και είναι ο λόγος για τον οποίο οι πληγές γίνονται κόκκινες και πρησμένες καθώς επουλώνονται, πιστεύεται ευρέως ότι εάν το ιχθυέλαιο μειώνει τη φλεγμονή, μπορεί επίσης να έχει αντίκτυπο στην απόδοση του ανοσοποιητικού συστήματος στο σύνολό του. .

Μια ομάδα με επικεφαλής τον Fenton, επίκουρο καθηγητή στο Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Ανθρώπινης Διατροφής, διερεύνησε αυτή την επιρροή. Όταν εμφανίζεται μια μόλυνση, τα Β κύτταρα, τα οποία είναι λευκά αιμοσφαίρια, δημιουργούν αντισώματα και δίνουν σήμα σε άλλα κύτταρα του ανοσοποιητικού να συμμετάσχουν στη μάχη.

 

Μια ομάδα ποντικών είχε μια τυπική τροφή για πέντε εβδομάδες, ενώ τα άλλα έλαβαν μια δίαιτα ενισχυμένη με ιχθυέλαιο με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρό οξύ γνωστό ως DHA. Τα ευρήματα της μελέτης αποκάλυψαν ότι τα ποντίκια στην ομάδα ιχθυελαίου είχαν περισσότερα Β κύτταρα, τα οποία δημιούργησαν περισσότερα αντισώματα και χημικές ουσίες που προειδοποιούν άλλα κύτταρα για κινδύνους.

Σύμφωνα με τα δεδομένα, τα Β κύτταρα όχι μόνο δεν αναστέλλονταν, όπως θα ήταν το αναμενόμενο, αλλά το ιχθυέλαιο ουσιαστικά βελτίωσε τη δραστηριότητά τους, σύμφωνα με τον Fenton.

Ο Fenton σημείωσε ότι η αύξηση της δραστηριότητας των Β-κυττάρων μπορεί να είναι επωφελής ακόμα και για τα κατοικίδια μας, απαιτείται βέβαια ακόμη πρόσθετη έρευνα προτού προσδιοριστούν οι επιπτώσεις της μελέτης.

Είναι όμως μια σημαντική ανακάλυψη για μια πιθανή προσθήκη τόσο στη δική μας διατροφή όσο και των κατοικιδίων μας που πάσχουν από διάφορες ασθένειες!

Ο Fenton εργάστηκε με συνεργάτες από το εργαστήριο S. Raza Shaikh στο Πανεπιστήμιο της Ανατολικής Καρολίνας.

Η μελέτη, η οποία δημοσιεύτηκε στο Journal of Leukocyte Biology, χρηματοδοτήθηκε από τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας.

Οι συνταγές woofresh περιέχουν έλαιο σολομού σε συνδυασμό με λιναρόσπορο και μείγμα βιταμινών και μετάλλων, μια τέλεια μίξη για την πιο αποτελεσματική ενίσχυση του ανοσοποιητικού.

Το woofresh δεν είναι άλλη μια σκυλοτροφή μαζικής παραγωγής, αλλά φρέσκο φαγητό, φτιαγμένο με αγάπη, πλούσιο σε όλα τα απαραίτητα συστατικά που θα δώσουν στον μικρό σου φίλο τα πιο γερά θεμέλια για μια ξέγνοιαστη, υγιή και μακροχρόνια ζωή!

Τσέκαρε τώρα στο blog μας όλα τα υπόλοιπα φρέσκα συστατικά και λαχανικά καθώς και τα οφέλη τους, ιδανικά για τη διατροφή του σκύλου σου! 

Απάντηση

Μενού
%d