5 οφέλη του φρέσκου φαγητού

Όταν κάνεις την μετάβαση για τον σκύλο σου σε φρέσκο μαγειρευτό φαγητό, οι βελτιώσεις μπορεί να μην είναι ορατές εξ αρχής, ωστόσο η επιστήμη είναι σαφής: τα οφέλη μιας υγιεινής διατροφής με φρέσκο φαγητό προστίθενται για μία πιο υγιή και δυνητικά μακροχρόνια ζωή για τους σκύλους.

Σκέψου το σαν ένα πλάνο ζωτικότητας, όπου κάθε μέρα μετράει και κάθε γεύμα προστίθεται για μια ποιοτικότερη ζωή του μικρού σου φίλου. Πάμε να δούμε τα 5 οφέλη του φρέσκου φαγητού:

1. Πιο υγιείς αρθρώσεις  


Το σωστό σωματικό βάρος του σκύλου μας, παίζει πολύ σημαντικό ρόλο τόσο στην ευεξία και καθημερινότητά του, όσο και καθεαυτό στην υγεία του και την αποτροπή ασθενειών όπως για παράδειγμα η αρθρίτιδα.

Επιπλέον, οι συνταγές μας περιέχουν Ωμέγα 3 λιπαρά οξέα, τα οποία έχουν αποδειχθεί ότι μειώνουν τις φλεγμονές και βελτιώνουν την αρθρίτιδα. Συγκεκριμένα, ακριβώς επειδή το φαγητό μας είναι φρέσκο και σωστά μαγειρεμένο, χωρίς υφιστάμενες επεξεργασίες και οποιαδήποτε πρόσθετα χημικά και συντηρητικά, ο σκύλος απολαμβάνει όλα τα οφέλη της σε αντίθεση με μια σκυλοτροφή μαζικής παραγωγής, η οποία μένει ανοιχτή για πολύ μεγάλα χρονικά διαστήματα και τα λιπαρά που περιέχει αλλοιώνονται.

2. Πιο δυνατή και υγιής καρδιά

Οι συνταγές woofresh περιέχουν πραγματικό κρέας, κατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση, το οποίο μαγειρεύουμε κατάλληλα σε χαμηλές θερμοκρασίες προκειμένου να διατηρήσει όλα του τα θρεπτικά συστατικά, συμπεριλαμβανομένου του αμινο σουλφονικού οξέος και της ταυρίνης. Έρευνες δείχνουν πως αυτή η χημική ένωση σχετίζεται με τη διατήρηση υγιών κυνόδοντων και  αποτρέπει καρδιακές παθήσεις όπως η διατατική μυοκαρδιοπάθεια.

3. Ενισχυμένο ανοσοποιητικό σύστημα

Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, τα Ωμέγα 3 λιπαρά οξέα που βρίσκονται σε όλες τις συνταγές μας, βοηθούν το σκύλο μας να έχει ένα λαμπερό τρίχωμα και υγιές μυαλό. Επιπλέον, τα λιπαρά αυτά οξέα μακράς αλύσου, συμβάλλουν στην ενίσχυση της ανοσοποιητικής λειτουργίας.

Επίσης, τα φυτικά θρεπτικά συστατικά που παρέχουν τα μαγειρεμένα λαχανικά όλων των συνταγών μας (όπως το μπρόκολο, η γλυκοπατάτα, το καρότο κ.α.) βελτιώνουν και αυτά τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος του σκύλου μας. 

4. Καλύτερη διάθεση, περισσότερη ενέργεια

Η φρέσκια, υψηλής βιολογικής αξίας πρωτεΐνη προσφέρει πολλά περισσότερα από μια υγιή καρδιά στον σκύλο σου, καθώς είναι πιο εύπεπτη από τα επεξεργασμένα υπολείμματα και παρέχει θρεπτικά συστατικά που επηρεάζουν ορμόνες που σχετίζονται με τη διάθεση, όπως η σεροτονίνη.

Στην πραγματικότητα το ακούμε συνεχώς από τους woofresh φίλους  μας! Όταν μπαίνουν στο κόσμο του φρέσκου φαγητού, όχι μόνο η σωματική υγεία των σκύλων τους βελτιώνεται αισθητά, αλλά αρχίζουν παράλληλα και παρατηρούν αλλαγές στην ενέργεια και συμπεριφορά τους. Τί καλύτερο από ένα χαρούμενο και χαμογελαστό σκύλο!

5. Σύμμαχος κατά του καρκίνου 

Απο τη μία το οξειδωτικό στρες (η ανισορροπία μεταξύ ελευθέρων ριζών και αντιοξειδωτικών, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε βλάβη των ιστών) και απο την άλλη η χρόνια φλεγμονή, είναι ένα πολύ κακό δίδυμο που συναντάται αρκετά  συχνά, και ασθένειες όπως ο καρκίνος συνήθως ακολουθούν.

Υπάρχουν αρκετά διατροφικά αντιοξειδωτικά, όπως αυτά των φρέσκων λαχανικών που βρίσκονται στο φαγητό μας, τα οποία είναι επιστημονικά αποδεδειγμένα ότι αποτελούν ισχυρούς συμμάχους κατά του καρκίνου, τόσο στους ανθρώπους όσο και στους σκύλους. 

Επιπλέον, η διατήρηση υγιούς βάρους είναι για ακόμα ένα λόγο σημαντική. Περισσότερο λίπος μπορεί να σημαίνει μεγαλύτερη φλεγμονή και αντίστοιχα, υγιές σωματικό βάρος μπορεί να σημαίνει μικρότερες πιθανότητες για ασθένειες όπως ο καρκίνος.

Μην αμελείς, επομένως, τη σημαντικότητα του φαγητού του σκύλου σου. Είμαστε σίγουροι πως θες να τον βλέπεις υγιή και χαρούμενο για πολλά χρόνια, διότι όπως λένε “είμαστε ότι τρώμε!”. Χάρισε υγεία, λοιπόν, στον σκύλο σου μαζί με την αγάπη που του δίνεις!

Γιατί το woofresh δεν είναι άλλη μια σκυλοτροφή μαζικής παραγωγής, αλλά φρέσκο φαγητό, φτιαγμένο με αγάπη, πλούσιο σε όλα τα απαραίτητα συστατικά που θα δώσουν στον μικρό σου φίλο τα πιο γερά θεμέλια για μια ξέγνοιαστη, υγιή και μακροχρόνια ζωή!

Τσέκαρε τώρα στο blog μας όλα τα υπόλοιπα φρέσκα συστατικά και λαχανικά καθώς και τα οφέλη τους, ιδανικά για τη διατροφή του σκύλου σου!

Προηγούμενο άρθρο
Μπορώ να ταΐσω ρύζι τον σκύλο μου;
Επόμενο άρθρο
Μπορεί ο σκύλος μου να φάει σπανάκι;
Μενού
%d